2294092274 Διονύσου 28, Νέα Μάκρη, Αττική firepro2016@gmail.com

ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ | ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ | ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ | ΜΕΛΕΤΕΣ | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ


 

Η εταιρεία πυροσβεστικών ειδών Fire Protection στη Νέα Μάκρη, με αίσθημα υψηλής ευθύνης και σεβασμό στους πελάτες της για την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής, παρέχει υπηρεσίες αναγόμωσης πυροσβεστήρων, διατηρώντας όλες τις αυστηρές προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, για απόλυτη ασφάλεια και ποιότητα υλικών κι υπηρεσιών.
 

Η αναγόμωση διαφέρει από την συντήρηση του πυροσβεστήρα και αφορά το άδειασμα του πυροσβεστήρα από το υπάρχον περιεχόμενό του και την αντικατάστασή του με νέο, ανεξάρτητα από το αν το υλικό είναι σε καλή ή όχι κατάσταση.
Παράλληλα με το εκ νέου γέμισμα με νέο υλικό πυρόσβεσης, διενεργούνται όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την καταλληλότητα του πυροσβεστήρα και την στεγανοποίησή του, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής για τον πελάτη και αξιόπιστος ως προς την χρήση του.

 

Πότε κάνουμε Αναγόμωση;
Αναγόμωση σε έναν πυροσβεστήρα κάνουμε σύμφωνα με την νομοθεσία:
α) Μετά την χρήση του
β) Ακόμα και αν είναι αχρησιμοποίητος, κάθε 5 χρόνια
Με την αναγόμωση του πυροσβεστήρα τοποθετείται δακτύλιος χρωματιστός και ετικέτα αναγόμωσης με το έτος, ώστε να αποδεικνύεται ότι έγινε η αναγόμωση, εφόσον για να περαστεί ο δακτύλιος πρέπει υποχρεωτικά να ανοιχτεί ο πυροσβεστήρας.

 

Προϋποθέσεις Αναγόμωσης Πυροσβεστήρων
Οι πυροσβεστήρες χαρακτηρίζονται μοναδικοί από έναν σειριακό αριθμό μοναδικό σε συνδυασμό το έτος κατασκευής τους. Αν δεν υπάρχουν αυτές οι προδιαγραφές, δεν είναι δυνατή η διαδικασία αναγόμωσης.

 

Αποδεικτικά Συντήρησης - Πιστοποίηση
Σύμφωνα με νομοθεσία του 2008 από το Υπουργείο Ανάπτυξης, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση δακτυλίου χρωματιστού από συμπαγές υλικό μεταξύ σώματος και κλείστρου των πυροσβεστήρων. Ο δακτύλιος δεν θα μπορεί να αφαιρεθεί αν δεν ανοιχτεί ο πυροσβεστήρας και αποδεικνύει το άνοιγμα για συντήρηση το συγκεκριμένο έτος.
Το χρώμα του δακτυλίου είναι διαφορετικό για κάθε χρονιά, σύμφωνα και με την ετικέτα συντήρησης που αναγράφει το έτος.

 

 

Η αναγόμωση είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να αμελείτε, γιατί το κόστος που μπορεί να προκαλέσει ένας πυροσβεστήρας που δεν λειτουργεί ή που δεν αποδίδει στην κατάσβεση της φωτιάς το υλικό κατάσβεσής του την σωστή στιγμή, ίσως είναι ανυπολόγιστο και μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.